"CEMAAT"LE KAVGA EDEN "HOCA" YENİLMEYE MAHKUMDUR...

 

 

                                                

Celal Eren ÇELİK

Cemaat ile uzaktan yakından alakam yoktur haz da etmem...Ancak şunları mutlak surette yazmam gerekiyor...

Erdoğan ve yandaşlarının Cemaat ile mücadele ederken gözden kaçırdıkları çok önemli noktalar var.

Birincisi önemli güç odakları arasında gerçekleşen iktidar mücadeleleri ve çatışmalar mutlak surette uzun vadeli olur.

Bu bağlamda bakılacak olursa AKP ideolojiden yoksun,asli davası olmayan bir "rantiyeciler koalisyonu"dur...Cemaatse çok sayıda kalifiye elemana sahip ve daha da önemlisi bu kalifiye elemanlarının%90'ı genç nesil içerisinde yer alan bir oluşumdur.

İkincisi bu tip uzun vadeli savaşlarda taktik değil strateji önemlidir.

Bu bağlamda AKP, Cemaat ile giriştiği bu mücadelede kendisinden doğal olarak desteğini çeken Cemaat'in kalifiye eleman kadrolarının eksikliğini dolduracak durumda değildir. 

AKP'de Cemaat'in kalifiye kadrolarının ayrılması sonrasında çok ciddi bir strateji belirleyici "üst akıl" eksikliği ortaya çıkmıştır.

AKP artık uzun vadeli strateji belirleme yetisinden mahrumdur. 

Üçüncüsü AKP devlet imkanlarını kullanırken finansal açıdan kolaylıkla ezemeyeceği bir yapı ile karşı karşıyadır. Cemaat finansal olarak halen küçük/orta ölçekli bir devletin bütçesine eş değer bir paraya küresel ölçekte hükmetmektedir.

AKP yıllarca "mağdur" rolü üzerinden prim yapmışken,şu anda bu rolden yararlanma fırsatını uygulamaları ile Cemaat'e altın tepsi ile sunmaktadır.

Bu da halk desteğini Cemaat'in arkasına toplarken AKP'nin her olumsuzluğu-kedi iç hesaplaşmalarını bile-"Paralel" adı altında,Cemaat'e fatura etmesi inandırıcılığını günden güne yitirmesine neden olmaktadır...

AKP şu olguyu da kibri ve "yenilmezlik" aymazlığı ile iyi analiz edememiştir...

AKP siyasal bir oluşumdur ve bir noktadan sonra yıpranarak düşüşe geçmesi, tabanının erimesi kaçınılmaz sondur.

Nitekim AKP zirve yaptığı dönemleri geride bırakmış, artık düşüşe geçmiştir...

AKP seçmeninden-Tabanı demiyorum çünkü AKP'nin hiç bir zaman kemik bir tabanı olmamıştır- kaymalar başlamıştır.Ancak yaşanan onca şeye ve AKP'nin tüm darbelerine rağmen Cemaat'ten dikkate değer bir kopuş yaşanmamış,tam aksine Cemaat saflarını sıklaştırmıştır.

Çok ilgi çekici bir nokta olarak daha belirtmekte fayda vardır:

Bugün AKP'nin liyakatsiz ve beceriksiz ellerinde hergün bir rezalete imza atan dış politika alanında,Cemaat uluslararası camiada AKP'den çok daha prestijli ve etkili konumdadır.

Bunun son örneği olarak,AKP'nin Türk okullarının kapatılmasını istediği yabancı ülkelerin Cemaat'e destek çıkarak AKP'ye verdikleri tepkiler olmuştur.

AKP'nin bir diğer hatası ise 17/25 aralık süreci sonrasındaki yerel seçim sonuçları üzerinden Cemaat'in siyasal gücünü analiz etmesidir.

AKP yaptığı yanlış analizden "Böylesi bir süreçte, tüm gücü ile üzerimize yüklenen Cemaat'in çok çok az bir siyasal etkisi varmış" şeklinde çok yanlış bir sonuç çıkarmıştır. Oysa ki ,yerel seçimlerde seçmenler "adaya" göre oy kullanırlar.Bu nedenle pek çok Cemaat üyesi yerel seçimlerde sırf adaylardan dolayı Cemaatçi olmayan hatta AKP'li adaylara oy vermiştir.Oysa genel seçimlerin atmosferi farklıdır. Ve Cemaat'in asli siyasal etki alanı 7 Haziran seçimlerinde belli olacaktır...

Son olarak AKP "ÜST AKILDAN" NE DENLİ YOKSUN KALDIĞINI VE OLAYLARI HİÇ OKUYAMADIĞINI BANK ASYA'YA el koyarak göstermiştir.

AKP,Cemaat'in "Gönüllülük ve davaya bağlılık" değerlerini kavrayamadığı için böyle saçma bir hamle yapmıştır.

Oysa ki el konulan bankadaki paralar devlet garantisindedir.Yarın bu paraları devletten tahsil edecek mudiler tek bir hareket ile Cemaatin yeni kuracağı daha güçlü bir banka kuracaklardır.Cemaat yeni bir finans kuruluşunu hayata geçirmek için gerekli finanasmana,yetişmiş insan gücüne ve organizsayon yeteneğine sahiptir.

AKP, Cemaat konusundaki yanlışlarında Cemaat ile düştüğü yol ayrılığının kendisine çok pahalıya mal olacağını görememektedir.

O nedenle Bank Asya operasyonu gibi gayri hukuki işlemler ile sadece bir "cephe" kazanmış olacaktır.

Ve süreç böyle devam ederse AKP "CEPHE" KAZANMIŞ OLSA DA "SAVAŞI" KAYBETMEYE MAHKUMDUR.

Üstte yazdıklarımızdan da görüleceği üzere bu büyük kavganın galibi tarafımızca malumdur.Temennimiz "Mağlup" ve "Kaybeden" tarafın...

Bizler gibi bu kavganın tarafı olmayan her aklı başında vatan evladının istediği tek şey ise bu kavanın "Kaybedeninin/"Mağlubunun" Türkiye olmamasıdır...